Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2006 - 9 - Vihar a tűzijátékon

Hírek

Hozzászólás a cikkhez

Vihar a tűzijátékon

Augusztus 20-án a nagymamámnál voltam Budapesten. Ez alkalommal megbeszéltük a nagybátyámmal és az unokatestvéremmel, hogy elmegyünk a Duna-partra megnézni a tűzijátékot. Amikor odaértünk, már javában folyt a repülős bemutató, ami nagyon izgalmas és félelmetes volt, mert a repülők a hidak alatt repültek el. Egy jónak látszó helyet találtunk, az Erzsébet híd pesti oldalán a hídpillér kőpereme volt ez a hely. Elég magas volt, és lépcső sem volt hozzá, ezért nem sokan voltak rajta, de a nagybátyám erős, és könnyen felrakott minket, és ő is felmászott. Sokat vártunk, mire elkezdődött a tűzijáték. Rajtunk kívül rengeteg ember volt ott, a víz tele volt hajókkal. Az emberek nagyon izgatottak voltak már, mert várták a látványosságot.

Egyszer csak elkezdődött a tűzijáték, nagyon szép volt, egészen közelről láttuk. Alig tartott 10 perce, mikor hirtelen nagy szél támadt. Utána nagy köd jött, és egy hatalmas eső. Mindenki ezt kiabálta: „Itt a vég!” Ezután olyan hatalmas vihar tört ki, amilyet sosem láttam, még elképzelni sem tudtam. Úgy gondoltam, ez a világvége, amit a Bibliában lehet olvasni, és mindjárt megnyílik az ég, és a felhőkön megjelenik Jézus. Mindenki elkezdett sikítozni, majd kitört a pánik. Az emberek szana-szét futkostak, lökdösték egymást, sírtak, jajveszékeltek. Láttam, ahogy a vihar ide-oda dobálja a hajókat, ez nagyon félelmetes látvány volt. A rengeteg szemét, meg lufi-állatka, ide-oda röpködött a szélben, és annyi por volt a levegőben, hogy egy ideig semmit sem lehetett látni. Mi a híd alá menekültünk, ott ugráltunk egyhelyben az unokatesómmal, mert annyira fáztunk vizesen a szélben. Azon a helyen több gyerek is volt, összebújtak melegedni, és sírtak. A felnőttek a testükkel védtek minket, a híd falához szorították a gyerekeket, hogy a szél el ne vigyen minket. Hallottam, amint a súlyos tárgyak záporoznak mindenfelé. Így vártuk meg a nagy vihar végét. Én egész végig imádkoztam, hogy védjen meg minket az Isten, és állítsa le a vihart. Az Úr meghallgatta az imám. Mert már azt hittem, itt az utolsó ítélet. Hazafelé menet láttam egy embert, aki az utcán feküdt és a mentősök élesztették, és lélegeztető volt az arcán. Egész úton hazafelé nagyon sok mentőautót láttam, és sok sérült embert. Az utcán bokáig gázoltunk a vízben, mindenfelé szemét, törött üvegek, tetőcserepek, hatalmas faágak, esernyők, elhagyott cipők és papucsok hevertek. Az egyik perecárus összes perece hatalmas vizes kupaccá változott. A metróban az embereknek italt osztottak, a hangosbemondón mindenféle utasításokat adtak a hatalmas tömegnek. Majdnem egy óráig álltunk sorba, mire lejutottunk a metróhoz. Csak otthon tudtam meg, hogy voltak, akik meghaltak a viharban, sok gyerek elvesztette a szüleit. Hálát adtam az Istennek, mert az Úristen kegyelme volt, hogy abból a szörnyű viharból megmenekültünk úgy, hogy semmi bajunk sem lett.

Ajtony Emese, 10 éves


::Nyomtatható változat::

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster