EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 10 - Kiadónk a Biblia évében

Evangélikusok

Hozzászólás a cikkhez

Kiadónk a Biblia évében

Villáminterjú Kendeh K. Péterrel

A gyülekezeti könyvterjesztők és keresztény könyvesboltok Könyv / Misszió 2008 címmel megrendezett harmadik szakmai napján és konferenciáján a szervezők egyikeként volt jelen a Magyarországi Evangélikus Egyház Luther Kiadója. A 2008 – a Biblia éve programsorozatban egyházunk kiadója is aktívan részt kíván venni. A Lónyai utcai könyvvásár forgatagában Kendeh K. Péter megbízott igazgatót a Biblia évével kapcsolatos tervekről és elképzelésekről kérdeztük.

– Milyen könyvek kiadásával készül hozzájárulni a Biblia évéhez a Luther Kiadó?

– 2008 folyamán elsősorban a bibliai könyvekhez írt kommentárok sorozatát szeretnénk bővíteni, hiszen a Biblia évének nemcsak a Biblia rendszeres olvasásának népszerűsítése, hanem a Szentírás könyveiben megfogalmazott üzenet, a kérügma megértése, megértetése is az egyik fő célja. Újonnan készült el dr. Cserháti Sándornak az Első, illetve a Második korinthusi levélhez írt kommentárja, e kötetek nyomdai előkészületei már folyamatban vannak. Cserháti professzor úr Galata-levélhez írt magyarázatának második, javított kiadása is a könyvespolcokra kerül. Emellett a német nyelvű szakirodalomból is szeretnénk meríteni: a Mózes második könyvéhez, valamint a Deutero- és Trito-Ézsaiásnak tulajdonított könyvrészekhez készült kommentároknak a fordítását is ebben az évben tervezzük kiadni.

– Születtek-e a Biblia évéhez kötődő egyéb kiadói kezdeményezések?

– Február 16-án rendezték meg a D.Szebik Imre nyugalmazott püspök által életre hívott gyülekezetimunkatárs-képző kurzust Piliscsabán. Kiadónk ezen a rendezvényen hirdette meg először a Luther Könyvklub megalakulását és elindítását, mivel a gyülekezeti munkatársak lehetnek azok, akik az egyházi élet szervezése mellett az egyházközségi könyv- és iratterjesztésben is jó eséllyel a legaktívabb szerepet vállalhatják. Ők lettek a könyvklub első regisztrált tagjai. Most pedig – e rendezvényhez és a Biblia évéhez is kötődően – lapunk olvasói számára is megnyílik a Luther Könyvklubba való belépés lehetősége.

A könyvklub elsődleges célja a gyülekezeti terjesztőkkel és az olvasókkal való közvetlen kapcsolat kiépítése. A klubtagok sorszámmal és vonalkóddal ellátott tagsági igazolványt kapnak, amely a vásárlás során árkedvezményt nyújt. A klubba való belépéssel járó előnyöket és kedvezményeket a kiadó elsősorban az Evangélikus Életben és a nagyobb egyházi rendezvényeken kívánja hirdetni az év során. A klubtagok emellett rendszeresen kapnak értesítést a kiadó új és előkészületben lévő kiadványairól könyvajánlók, szóróanyagok, plakátok és e-mailes marketinganyagok formájában.

Galsi Árpád, a Kálvin Kiadó igazgatóhelyettese hangsúlyozta, hogy a programsorozat keretében a kiadványoknak nemcsak a parókiákig, hanem a gyülekezeti tagok kezéig – s még azon túl – is el kell jutniuk. Vannak-e tervei a Luther Kiadónak a helyi könyvterjesztés hatékonyságának növelésére?

– Az iratterjesztésben a kiadó korábban leginkább a gyülekezetek lelkészeire támaszkodott, ők azonban sok esetben túlterheltek, s nem tudnak kellő energiát fordítani a kiadványok helyi szintű terjesztésére. Ahhoz, hogy egyházunkban jól működő könyvterjesztői hálózat épülhessen ki, a Luther Kiadó 2008-ban elkezdi keresni a gyülekezetekben azokat a kapcsolattartókat, akiken keresztül egy-egy közösség kisebb-nagyobb régióban közvetlenül szervezheti a terjesztést. A 2008 tavaszára vagy nyarára tervezett gyülekezeti iratterjesztői hétvége lenne az első alkalom, ahol – a könyvklub tagtoborzásának keretében – a helyismerettel rendelkező munkatársakkal lehetne kialakítani a gyülekezeti terjesztés leghatékonyabb formáit.

– tri –


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Élő víz
A királyok könyvei – a megosztottság
Aki veszít, az nyer
Kihez hasonlítok?
Heti útravaló
Egyházunk egy-két hete
Viharkárok
Szívsebész a csendesnapon
Megkezdte munkáját az új országos irodaigazgató
Keresztutak
Értéket felmutatni, érdekeket képviselni
„Felelősök” találkozója
Evangélikusok
Kiadónk a Biblia évében
Tempora mutantur
A mór megtette kötelességét… (!?)
e-világ
A kert
Keresztény szemmel
Három – egyben
A hét témája
Csodás bábozás
Újoncok a bábversenyen!
evél&levél
Találkozások – a Bibliával és egymással
A közelmúlt krónikája
Lutheránus természetbúvárok nyomában
E heti Luther-idézet
Luther-idézet
Kultúrkörök
Ajándékozz egy Bibliát 2008-ban!
Bemutatkozik a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség
A vasárnap igéje
Sorsdöntő hegyek
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
Szószóró
Szélrózsa, avagy mindig mozgásban
Ige+hirdető
Önkiszolgálás?
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2008 10 Kiadónk a Biblia évében

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster