EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Útitárs - 2009 - 1 - A Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia egy éve

Hozzászólás a cikkhez

A Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia egy éve

Ami­kor Test­vé­re­ink eze­ket a so­ro­kat ol­vas­sák, ülé­se­zik a Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia (Maek) el­nök­sé­ge. Na­pi­rend­jén sze­re­pel töb­bek kö­zött az Úti­társ itt­hon szer­kesz­tett el­ső év­fo­lya­má­nak ér­té­ke­lé­se is. Őszin­tén re­mé­lem, hogy az er­re hi­va­tott tisz­telt tes­tü­let nem­csak hi­bát vagy hi­á­nyos­sá­got ta­lál új­sá­gunk ha­sáb­ja­in, de fel tud­ja mu­tat­ni a foly­ta­tás­ra ér­de­mes jót, a meg­je­lent írá­sok ér­té­ke­it is.

Le­gyen sza­bad az el­múlt év­vel kap­cso­lat­ban meg­szó­lí­ta­nom ol­va­só­in­kat. Több­szö­ri ké­ré­sünk el­le­né­re sem kap­tunk ele­gen­dő vissza­jel­zést az új­ság szol­gá­la­tá­val kap­cso­lat­ban. Pe­dig egy-egy le­vél vagy az ab­ban meg­fo­gal­ma­zott ké­rés, amely a vi­lág bár­mely pont­ján író­dott is, ko­moly se­gít­sé­get je­lent­het a szer­kesz­tés­ben.

Ol­va­só­ink bi­zo­nyá­ra tud­ják, hogy az el­múlt hó­na­pok­ban je­len­tős meg­úju­lá­son ment ke­resz­tül or­szá­gos egy­há­zunk hon­lap­ja, szin­te na­pon­ta ke­rül­nek fel rá friss cik­kek, tu­dó­sí­tá­sok és in­ter­júk egy­há­zunk éle­té­vel kap­cso­lat­ban és egy­ház­tag­ja­ink ér­dek­lő­dé­sé­nek meg­fe­le­lő­en. Ez­zel kap­cso­lat­ban még eb­ben a hó­nap­ban meg­újul a Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia hon­lap­ja is, amely köz­vet­le­nül is el­ér­he­tő a kö­vet­ke­ző in­ter­ne­tes cí­men: http://maek.lu­the­ran.hu, de hozzáférhető egy­há­zunk köz­pon­ti hír­por­tál­já­nak (www.evan­ge­li­kus.hu), va­la­mint az egy­ház­ke­rü­le­ti hon­la­pok­nak a Maek hon­lap­já­ra irá­nyí­tó link­je­in ke­resz­tül is.

Hon­la­punk tar­tal­maz­za a kon­fe­ren­ci­ánk ese­mé­nye­i­ről ké­szült írá­so­kat, hí­re­ket, va­la­mint el­ér­he­tő­ek lesz­nek az Úti­társ meg­je­lent szá­mai is. A mun­ka­vég­zés vagy ta­nu­lás cél­já­ból hosszabb kül­föl­di tar­tóz­ko­dás­ra ké­szü­lők szá­má­ra fel­ke­rül egy kü­lön­le­ges Nyu­gat-Eu­ró­pa-tér­kép, amely mind­azon vá­ro­so­kat tar­tal­maz­za – Pá­rizs­tól Hel­sin­ki­ig és Linz­től Stutt­gar­tig –, me­lyek­ben rend­sze­resen tar­ta­nak ma­gyar nyel­vű pro­tes­táns is­ten­tisz­te­le­te­ket.

Új­sá­gunk – mint köz­tu­dott – in­gye­nes, ám a nyom­da- és pos­ta­költ­sé­gek fe­de­zé­sé­re ké­rünk és el­fo­ga­dunk ado­má­nyo­kat. A leg­utol­só szám óta az Ame­ri­kai Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­ci­á­tól, va­la­mint a Würt­tem­ber­gi Ma­gyar Pro­tes­táns Gyü­le­ke­zet­től kap­tunk ado­mányt. Több mint negy­ven ma­gyar­or­szá­gi gyü­le­ke­zet is kap öt-tíz-húsz pél­dányt az Úti­társ­ból, kö­zü­lük ki­eme­len­dő az a kis sik­ló­si társ­gyü­le­ke­zet, amely nem is jel­ké­pes össze­get kül­dött, sőt le­ve­let is kap­tunk tő­lük, mely­ben azt ír­ják: ne­kik „drá­ga az Úti­társ”.

Vé­gül sze­ret­ném fel­hív­ni ol­va­só­ink fi­gyel­mét ar­ra, hogy már­ci­us 20–22. kö­zött Rév­fü­lö­pön A Lu­ther-ró­zsa szí­nei – a Kár­pát-me­den­cei evan­gé­li­kus­ság sok­szí­nű ha­gyo­má­nyai cím­mel ta­nul­má­nyi kon­fe­ren­ci­át tar­tunk, er­re sze­re­tet­tel hív­juk, sőt biz­tat­juk a rész­vé­tel­re a té­ma iránt ér­dek­lő­dő ol­va­só­in­kat. Az elő­adá­sok ar­ról szól­nak – töb­bek kö­zött –, hogy mi­ként épült be a tol­na-ba­ra­nya-so­mo­gyi né­met, il­let­ve az al­föl­di szlo­vák gyü­le­ke­ze­tek ke­gyes­sé­ge egy­há­zunk lel­ki­sé­gé­be, il­let­ve ho­gyan éli meg hi­tét a hét­fa­lu­si csán­gó és a ke­me­nes­al­jai evan­gé­li­kus.

A rész­le­tes prog­ram és a je­lent­ke­zé­si le­he­tő­sé­gek rész­le­te­zé­se a szomszédos ha­sáb­okon is meg­ta­lál­ha­tó.

Id. Zász­ka­licz­ky Pál nyu­gal­ma­zott lel­kész, a Maek tit­ká­ra


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Szom­szé­do­lás
„Ott­hon – ide­gen­ben”
Meg­hí­vó EPMSZ-ta­lál­ko­zó­ra
Hí­rek, ki­te­kin­tés
A Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia egy éve
„…mond­já­tok ezt: Az Úr­nak van szük­sé­ge rá”
Meg­hí­vó a Maek ta­nul­má­nyi kon­fe­ren­ci­á­jára
Töp­ren­gő
El­hur­col­tak el­hur­colt pró­fé­tá­ja
„Krisz­tus­ban le­om­la­nak a vá­lasz­tó­fa­lak”
A leg­fel­ső pol­cot el­érő sze­re­tet
Úti­tár­sak
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Útitárs 2009 1 A Ma­gyar Evan­gé­li­kus Kon­fe­ren­cia egy éve

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster