EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Útitárs - 2010 - 3 - Kö­zép­kez­dés a Szél­ró­zsán

Hozzászólás a cikkhez

Kö­zép­kez­dés a Szél­ró­zsán

Idén Szar­va­son – két év múl­va Er­dély­ben…?

Az Evan­gé­li­kus Élet jú­li­us 25-i szá­ma rész­le­te­sen be­szá­molt a jú­li­us 14. és 18. kö­zött Szar­va­son meg­ren­de­zett Szél­ró­zsa evan­gé­li­kus if­jú­sá­gi ta­lál­ko­zó ese­mé­nye­i­ről, és több cik­ke ér­té­kel­te is azt. La­punk­nak – ter­je­del­mi és tar­tal­mi ke­re­te­i­re fi­gye­lem­mel – nem cél­ja ilyen rész­le­tes­ség­gel tu­dó­sí­ta­ni a ren­dez­vény­ről, ám egy-egy mo­men­tu­mát igyek­szik fel­vil­lan­ta­ni. Te­szi ezt azért, mert a ha­tá­ron túl­ról is szép szám­mal ér­kez­tek fesz­ti­vá­lo­zók. Elő­ször a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház if­jú­sá­gi mun­ká­já­ért fe­le­lős püs­pök, Gáncs Pé­ter sza­va­it idéz­zük a ta­lál­ko­zó mot­tó­já­val és tar­tal­má­val kap­cso­lat­ban, majd az Er­dély­ből ér­ke­zett de­le­gá­ció ve­ze­tő­jé­vel ol­vas­ha­tó vil­lám­in­ter­jú.

– A „Kö­zép­kez­dés Ve­led” mot­tó egy­részt utal ar­ra, hogy nem sok­kal a fut­ball-vi­lág­baj­nok­ság után ren­dez­zük ezt a ta­lál­ko­zót, más­részt Szar­vas a tör­té­nel­mi Ma­gyar­or­szág kö­ze­pe volt, te­hát így föld­raj­zi­lag is egy­faj­ta cent­rum­ban va­gyunk.

En­nél azon­ban sok­kal több­ről van szó, hi­szen sok­kal fon­to­sabb az előbb em­lí­tet­tek­nél a mon­dat bib­li­ai-teo­ló­gi­ai di­men­zi­ó­ja. A fel­tá­ma­dott Jé­zus­ról Já­nos evan­gé­li­u­má­ban ol­vas­suk, hogy hús­vét után „Jé­zus meg­állt kö­zé­pen”, a ta­nít­vá­nyi kör kö­ze­pén. Ma na­gyon sok em­ber éle­té­nek a cent­ru­ma üres, tar­tal­mat­lan, na­gyon sok fi­a­tal ke­re­si az élet kö­zép­pont­ját.

Na­gyon re­mél­jük, hogy ezek­ben a na­pok­ban sok fi­a­tal­nak si­ke­rül rá­ta­lál­nia az élet iga­zi cent­ru­má­ra, Jé­zus Krisz­tus­ra, mert ezen a ta­lál­ko­zón ő a kö­zép­pont, az ő von­zá­sá­ba vár­juk az ide­ér­ke­ző­ket.

Nagy ál­munk – amely ta­lán több is mint álom –, hogy a ki­len­ce­dik ta­lál­ko­zó­nak két év múl­va Er­dély ad­has­son he­lyet. Te­hát min­den­kép­pen van a Szél­ró­zsá­nak fej­lő­dés­tör­té­ne­te, egy­faj­ta moz­ga­lom­má kez­di ma­gát ki­nő­ni, amely már nem­csak a fi­a­ta­lo­ké, ha­nem a ki­csit idő­sebb nem­ze­dé­ké is, és ahogy ed­dig, a von­zá­sa ezen­túl is át­nyú­lik a ha­tá­ro­kon túl­ra.


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Ho­gyan to­vább, Maek?
Ha­zai hír­nö­kök Stutt­gart­ban
A jó já­ték
Az Úr­nak szen­telt nyu­ga­lom nagy napja le­gyen az…
Kö­zép­kez­dés a Szél­ró­zsán
Ka­kas­lö­vő le­gé­nyek Szarvason
Sze­gé­nyeb­bek let­tünk…
Bar­ti­me­us
A fel­emel­ke­dő bér­ház ví­zi­ó­ja
Vonj sugaradba
Hírek, kitekintés
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Útitárs 2010 3 Kö­zép­kez­dés a Szél­ró­zsán

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster