EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Útitárs - 2010 - 1 - A szo­li­da­ri­tás ide­je

Hozzászólás a cikkhez

A szo­li­da­ri­tás ide­je

Meg­hí­vó a pro­tes­táns sza­bad­egye­tem ta­lál­ko­zó­já­ra

Az Eu­ró­pai Pro­tes­táns Ma­gyar Sza­bad­egye­tem 2010. má­jus 9–15. kö­zött negy­ve­ne­dik al­ka­lom­mal ren­de­zi meg aka­dé­mi­ai nap­ja­it. A hat­na­pos kon­fe­ren­ci­á­ra Nyír­egy­há­za-Sós­tó­für­dő par­kos üdü­lő­te­le­pén, fes­tői kör­nye­zet­ben, tisz­ta vi­zű tó és él­mény­für­dő kö­ze­lé­ben ke­rül sor, té­má­ja: A szo­li­da­ri­tás ide­je.

Az elő­adá­sok, ke­rek­asz­tal-be­szél­ge­té­sek, mun­ka­cso­por­tok mel­lett ez­út­tal a prog­ram fon­tos ré­szét al­kot­ják a ki­rán­du­lá­sok. A részt­ve­vők meg­lá­to­gat­ják az evan­gé­li­kus és a re­for­má­tus egy­ház ál­tal fenn­tar­tott, pél­da­mu­ta­tó em­be­ri szo­li­da­ri­tás­ról ta­nús­ko­dó he­lyi sze­re­tet­ott­ho­no­kat, to­váb­bá Nyír­egy­há­za kul­tu­rá­lis em­lé­ke­it. Ki­rán­du­lá­son is­mer­ked­nek meg az el­ra­ga­dó sza­bol­csi táj­jal, és – a sza­bad­egye­tem tör­té­ne­té­ben elő­ször – egész na­pos lá­to­ga­tást tesz­nek Kár­pát­al­ján.

Má­jus 11-én Tár­sa­dal­mi té­nye­zők sze­re­pe a ma­gyar gaz­da­ság fej­lő­dé­sé­ben cím­mel Far­kas Be­á­ta sze­ge­di egye­te­mi do­cens és Pog­át­sa Zol­tán sop­ro­ni köz­gaz­dász elő­adá­sa­it – a Svájc­ban szo­ká­sos kont­ra­dik­tó­ri­us mó­don – a gen­fi Ung­er Lász­ló köz­gaz­dász fog­ja mo­de­rál­ni.

Ál­do­zó­csü­tör­tö­kön Be­reg­szá­szon, öku­me­ni­kus is­ten­tisz­te­le­ten Gábry Sán­dor köl­ni re­for­má­tus lel­kész igét hir­det, La­borczi Gé­za nyír­egy­há­zi evan­gé­li­kus lel­kész úr­va­cso­rát oszt. Utá­na a résztvevők meg­te­kin­tik a vá­ros ma­gyar in­téz­mé­nye­it, majd Mun­ká­cson a szak­sze­rű­en res­ta­u­rált vá­rat és Mun­ká­csy Mi­hály szü­lő­há­zát. A gaz­dag kul­tu­rá­lis prog­ram­ban Se­bes­tyén Már­ta és ze­nész ba­rá­tai, a nagy hí­rű nyír­egy­há­zi Cant­emus kó­rus, Be­recz And­rás me­se­mon­dó, Krú­dy Gyu­la em­lé­két idé­ző iro­dal­mi mű­sor és Pre­gi­tzer Fru­zsi­na elő­adó­mű­vész sze­re­pel.

A kon­fe­ren­ci­át kö­ve­tő szom­ba­ton fa­kul­ta­tív ki­rán­du­lás­ra van le­he­tő­ség Szat­már­cse­ké­re (Köl­csey sír­já­hoz), Nyír­bá­tor­ra, Csa­ro­dá­ra és Tá­kos­ra, a hí­res – gó­ti­kus, il­let­ve ka­zet­tás – temp­lo­mok­hoz.

Je­lent­ke­zés már­ci­us 29-ig: Nagy Ju­dit, Ol­ta­lom Sze­re­tet­szol­gá­lat, H–4400 Nyír­egy­há­za, Kas­sa köz 3., tel.: +36-42/500-946, e-mail: olta­lom@lu­the­ran.hu.


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
A fe­szült­ség­ol­dás je­gyé­ben…
Ve­tí­tés és va­ló­ság
Csűry Ist­ván a Ki­rály­há­gó­mel­lé­ki Re­for­má­tus Egyház­ke­rü­let új püs­pö­ke
„Sok­szor a di­á­kok ké­ré­se­in ke­resz­tül hív meg Is­ten egy-egy fel­adat­ra”
Si­me­on és An­na
A ma­gyar pro­tes­tan­tiz­mus jö­vő­je
Tény­leg vi­lá­gos…?
A Lu­ther-ró­zsa szí­nei
A szo­li­da­ri­tás ide­je
Hírek, kitekintés
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Útitárs 2010 1 A szo­li­da­ri­tás ide­je

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster