EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Útitárs - 2008 - 3 - Ki­te­kin­tés

Hozzászólás a cikkhez

Ki­te­kin­tés

Szlovák evan­gé­li­kus püs­pö­kök nyi­lat­ko­za­ta: „Ne al­kal­maz­kod­ja­tok a mai kor­szel­lem­hez!”

Mi­los Klá­tik, Mi­lan Kriv­da és Sla­vom­ír Sa­bol evan­gé­li­kus püs­pö­kök fel­szó­lí­tot­ták a hí­vő­ket, hogy a csa­lá­di ér­té­ke­ket a pél­dás ke­resz­tény há­zas­ság se­gít­sé­gé­vel vé­del­mez­zék. „Ne al­kal­maz­kod­ja­tok a mai kor szel­le­mé­hez, de le­gye­tek a je­len sö­tét­sé­gé­nek lám­pá­sai! Ne vo­na­kod­ja­tok ta­nú­sá­got ten­ni Krisz­tus­ról akár ál­do­zat árán is, ha a szük­ség úgy hoz­za. A fel­tá­madt Krisz­tus meg­mu­tat­ta ne­künk, hogy az ál­do­zat út­já­nak van ér­tel­me, és min­dig győ­ze­lem­re ve­zet” – áll az evan­gé­li­kus püs­pö­kök üze­ne­té­ben.

Ugyan­ak­kor kér­ték a hí­vő­ket: buz­dít­sák a ké­tel­ke­dő­ket és a hi­tük­től el­tá­vo­lo­dot­ta­kat, hogy tér­je­nek vissza az egy­ház­hoz. A püs­pö­kök hang­sú­lyoz­zák, hogy a ke­resz­tény­ség leg­fon­to­sabb misz­­szi­ó­ja hí­rül vin­ni Krisz­tus fel­tá­ma­dá­sá­nak nagy­sze­rű és öröm­te­li üze­ne­tét. Az örvendező kö­zös­sé­gért azon­ban ten­nünk kell, nem jön lét­re au­to­ma­ti­ku­san. Csa­ló­dá­sa­ink, ha­mis el­kép­ze­lé­se­ink és el­vá­rá­sa­ink áll­ják út­ját en­nek. „Öröm­te­li, elő­re­vi­vő kö­zös­ség csak ott van, ahol az em­be­rek az el­kép­ze­lé­se­i­ket és az el­vá­rá­sa­i­kat alá­ren­de­lik Krisz­tus el­kép­ze­lé­se­i­nek” – hang­sú­lyoz­zák a püs­pö­kök üze­ne­tük­ben.

For­rás: www.felv­idek.ma, 2008. már­ci­us 24. Bib­li­át aján­dé­koz hí­ve­i­nek

a Rima­szom­ba­ti Re­for­má­tus Egy­ház­köz­ség

A Ri­ma­szom­ba­ti Re­for­má­tus Egy­ház­köz­ség pres­bi­té­ri­u­ma sze­ret­né in­ten­zí­veb­bé ten­ni a kap­cso­la­tot a hí­vek­kel, s er­re re­mek al­kal­mat kí­nál az idei év, ame­lyet a ka­to­li­kus, a re­for­má­tus és az evan­gé­li­kus egy­ház a Bib­lia évé­nek nyil­vá­ní­tott.

A leg­utób­bi nép­szám­lá­lás­kor de­rült ki, hogy Ri­ma­szom­bat­ban több mint két­ezer em­ber vall­ja ma­gát re­for­má­tus­nak, de csak négy-öt­száz hí­vő jár rend­sze­re­sen is­ten­tisz­te­le­tek­re, ezért sze­ret­nék a többie­ket is meg­szó­lí­ta­ni. Úgy dön­töt­tek, hogy min­den, ma­gát re­for­má­tus­nak val­ló hí­vőt meg­aján­dé­koz­nak a Bib­lia egy pél­dá­nyá­val – tá­jé­koz­tat­ta la­pun­kat Bán Zol­tán gond­nok. Ez a le­he­tő­ség egy­út­tal al­kal­mat nyújt adat­gyűj­tés­re is, és egy nyil­ván­tar­tá­si la­pot is ki­töl­tet­nek az ér­dek­lő­dők­kel, akik a lel­ké­szi hi­va­tal­ban is át­ve­he­tik az év fo­lya­mán a köny­vet, vagy je­lent­kez­het­nek az aláb­bi el­ér­he­tő­sé­ge­ken: Re­for­má­tus Lel­ké­szi Hi­va­tal, Fő tér 16/a, tel.: 047/56 21 945, 0905 479 155; e-mail: ko­vacs.il­di­ko@re­for­mata.sk. A gond­nok cí­me: si­ma­lap@azet.sk, tel.: 0905 973 750. A kap­cso­lat­tar­tás ja­ví­tá­sa cél­já­ból el­in­dí­tot­tak egy hon­la­pot (www.pi­ca­sa­web.go­og­le.com/rs­re­for­matus), ame­lyen na­pi in­for­má­ci­ók­kal szol­gál­nak az egy­ház­köz­ség min­den­nap­ja­i­ról.

Má­jus kö­ze­pén ki­rán­du­lást is szer­vez­tek; a cél­pont Sá­ros­pa­tak, Gönc és Vi­zsoly volt, azok a hely­sé­gek, ame­lyek fon­tos sze­re­pet ját­szot­tak a ma­gyar nyel­vű Bib­lia lét­re­jöt­té­ben. A ki­rán­du­lá­son részt vet­tek a fris­sen kon­fir­mált fi­a­ta­lok is. Ősszel a re­for­má­ció em­lék­nap­jának a tisz­te­le­té­re kon­fe­ren­ci­át ter­vez­nek, amely­nek a szer­ve­zé­sé­be sze­ret­nék be­von­ni a ré­gió lel­ké­sze­it is.

For­rás: www.felv­idek.ma, 2008. jú­ni­us 2.


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Be­fe­jez­te te­vé­keny­sé­gét a KÉ­MELM
Ki­te­kin­tés
Hogyan látta a fekete bárányka Jézus születését?
Te De­um
Ol­dott ké­ve Is­ten szé­rű­jén
Az Őri­szi­ge­ti Ágos­tai Hit­val­lá­sú Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség
„A jö­vő azé, aki meg­mű­ve­li”
Min­den hi­á­ba­va­ló?
Test­vé­rek, akik egyben ba­rá­tok is
Ne légy hi­tet­len, ha­nem hí­vő!
Há­la­adó imád­ság
Krisz­tus­ról di­na­mi­ku­san, élet­kö­zeli­en
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Útitárs 2008 3 Ki­te­kin­tés

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster