EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 22 - Je­lent­kezz ide­jé­ben a Szél­ró­zsá­ra!

e-világ

Hozzászólás a cikkhez

Je­lent­kezz ide­jé­ben a Szél­ró­zsá­ra!

Ked­vez­mé­nyes rész­vé­te­li dí­jak jú­ni­us 15-ig

Akár há­rom­ezer-öt­száz fo­rin­tot is meg­spó­rol­hat az, aki jú­ni­us 15-ig je­lent­ke­zik a 8. or­szá­gos evan­gé­li­kus if­jú­sá­gi ta­lál­ko­zó­ra. A Szél­ró­zsá­ig ugyan még bő más­fél hó­nap hát­ra­van – jú­li­us 14. és 18. kö­zött lesz Szar­va­son –, de aki él­ni kí­ván a ked­vez­mé­nyek­kel, an­nak bi­zony igye­kez­nie kell. Hogy pon­to­san mit is kell tud­ni az elő­ze­tes je­lent­ke­zés­ről, il­let­ve a hely­szí­ni re­giszt­rá­ci­ó­ról, ar­ról Ke­lé­nyi Zsolt­tal, a je­lent­ke­zés és re­giszt­rá­ció mun­ka­ág ve­ze­tő­jé­vel be­szél­get­tünk.

– A Szél­ró­zsá­ra – akár­csak a töb­bi or­szá­gos szer­ve­zé­sű evan­gé­li­kus tá­bor­ra, if­jú­sá­gi kon­fe­ren­ci­á­ra – a Cam­per evan­gé­li­kus prog­ram­szer­ve­zés-tá­mo­ga­tó, re­giszt­rá­ci­ós, nyil­ván­tar­tá­si és pénz­ügyi el­szá­mo­lá­si rend­sze­ren ke­resz­tül le­het je­lent­kez­ni; cí­me: www.lu­ther­cam­per.hu. A rend­szer mű­kö­dé­se ta­vasszal né­mi­képp meg­vál­to­zott, ezért elő­for­dul­hat, hogy a ré­gi fel­hasz­ná­lók­nak fris­sí­te­ni­ük kell a jel­sza­vu­kat. Sen­ki­nek nem kell azon­ban tar­ta­nia a rend­szer­től, mert igye­kez­tünk min­den­hol a le­he­tő leg­ap­ró­lé­ko­sab­ban és leg­egy­ér­tel­műb­ben meg­fo­gal­maz­ni, hogy a je­lent­ke­zés adott pont­ján pon­to­san mit is kell ten­ni. Ha va­la­ki kö­ve­ti eze­ket az uta­sí­tá­so­kat, ak­kor nagy baj nem tör­tén­het.

A fél­re­ér­té­sek el­ke­rü­lé­se vé­gett nem árt tisz­táz­ni, hogy a hely­szí­ni re­giszt­rá­ció – füg­get­le­nül at­tól, hogy elő­ze­te­sen je­lent­ke­zett-e a Cam­pe­ren – min­den­ki szá­má­ra kö­te­le­ző.

Az elő­ze­tes je­lent­ke­zés – tör­tén­jen a jú­ni­us 15-ig tar­tó ked­vez­mé­nyes idő­sza­kon be­lül vagy kí­vül – je­len­tős könnyebb­sé­get nyújt a részt­ve­vők­nek, ugyan­is így a hely­szí­ni re­giszt­rá­ció sok­kal gyor­sabb lesz szá­muk­ra. Rá­adá­sul a kü­lön­fé­le szol­gál­ta­tá­so­kat is – ilyen le­het az ét­ke­zés, a fe­dett szál­lás­hely, a Szél­ró­zsa-pó­ló, va­la­mint a Szél­ró­zsa-kü­lön­vo­nat­ra szó­ló me­net­jegy – csak azok­nak tud­juk ga­ran­tál­tan biz­to­sí­ta­ni, akik leg­ké­sőbb jú­li­us 9-ig jel­zik a rend­sze­ren ke­resz­tül, hogy részt kí­ván­nak ven­ni a ta­lál­ko­zón, és ad­dig be is fi­ze­tik a rész­vé­te­li dí­jat. A konk­rét me­nü­ről és a szál­lás­he­lyek­ről csak a Cam­pe­ren le­het in­for­má­ci­ók­hoz jut­ni, az ára­kat és a ked­vez­mé­nye­ket azon­ban a Szél­ró­zsa hon­lap­ján (www.szel­ro­zsa­tal­al­ko­zo.hu) is meg le­het te­kin­te­ni. Két év­vel ez­előtt egyéb­ként min­den má­so­dik részt­ve­vő élt az elő­ze­tes je­lent­ke­zés le­he­tő­sé­gé­vel.

– Mi­kor­tól szá­mít ér­vé­nyes­nek a je­lent­ke­zé­sem?

– A je­lent­ke­zés csak­is a rész­vé­te­li díj be­fi­ze­té­sé­vel és a be­fi­ze­té­si azo­no­sí­tó meg­adá­sá­val vá­lik ér­vé­nyes­sé! Ez azt je­len­ti, hogy a ked­vez­mé­nyes árak igény­be­vé­te­lé­hez nem elég az, ha va­la­ki jú­ni­us 15-ig je­lent­ke­zik a ta­lál­ko­zó­ra a Cam­pe­ren ke­resz­tül, ed­dig az idő­pon­tig a rész­vé­te­li dí­jat át is kell utal­nia a Fi­a­ta­lok Min­den­ki­ért Ala­pít­vány bank­szám­lá­já­ra (szá­ma: 11711034-20803489), il­let­ve a be­fi­ze­té­si azo­no­sí­tó­ját is rög­zí­te­nie kell a Cam­pe­ren. Ha ez nem tör­té­nik meg, ak­kor a tel­jes árat ki kell fi­zet­nie, és hi­á­ba utal­ja át, mond­juk, jú­ni­us 20-án az ere­de­ti ked­vez­mé­nyes össze­get, a kü­lön­bö­ze­tet meg kell majd fi­zet­nie a hely­szí­nen. Ha­son­ló­kép­pen, ha va­la­ki leg­ké­sőbb jú­li­us 9-ig nem fi­ze­ti be a már nem ked­vez­mé­nyes árat, vagy nem rög­zí­ti a be­fi­ze­té­sét a Cam­pe­ren, an­nak nem fog­juk a szol­gál­ta­tá­so­kat meg­ren­del­ni. Je­lent­kez­ni et­től füg­get­le­nül jú­li­us 9-e után is le­het – eb­ben az eset­ben azon­ban már sem­mi­kép­pen ne utal­ják át a dí­jat, ha­nem majd a hely­szí­nen ren­dez­zék –, il­let­ve akár elő­ze­tes je­lent­ke­zés nél­kül is el le­het jön­ni, hi­szen a be­lé­pő­je­gyek szá­ma nincs kor­lá­toz­va. Ami na­gyon fon­tos: ti­zen­négy év alat­ti sze­mély csak nagy­ko­rú kí­sé­rő­vel együtt ve­het részt a ta­lál­ko­zón.

– Vál­toz­tat­ha­tok a je­lent­ke­zé­se­men, ne­tán vissza is von­ha­tom?

– Amíg a rész­vé­te­li dí­jat nem utal­ta át va­la­ki, ad­dig sza­ba­don vál­toz­tat­hat azon, hogy mi­lyen szol­gál­ta­tá­so­kat ren­del meg. Ha már át­utal­ta a rész­vé­te­li dí­jat, de a mó­do­sí­tás­sal nem vál­to­zik a vég­összeg, ak­kor ezt sza­ba­don meg­te­he­ti leg­ké­sőbb jú­li­us 9-ig. Azon­ban ha a vál­toz­ta­tás azt je­len­ti, hogy utó­lag ren­del még meg va­la­mit, ak­kor a kü­lön­bö­ze­tet a hely­szí­ni re­giszt­rá­ci­ó­kor kell ren­dez­nie. Amennyi­ben a vál­toz­ta­tás ar­ra irá­nyul, hogy le­mond va­la­mi­ről – pél­dá­ul va­la­me­lyik ét­ke­zés­ről vagy a fe­dett szál­lás­hely­ről –, ak­kor a kü­lön­bö­ze­tet nem áll mó­dunk­ban vissza­ad­ni. A szol­gál­ta­tást azon­ban a hely­szí­nen sza­ba­don át­ru­ház­hat­ja va­la­ki más­ra, és így vég­ső so­ron még­sem „ve­szí­ti el” azt az össze­get. Ugyan­így a tel­jes je­lent­ke­zést is csak úgy le­het vesz­te­ség nél­kül vissza­von­ni, ha az il­le­tő ta­lál ma­ga he­lyett va­la­ki mást, aki részt vesz a Szél­ró­zsán, és az ő ne­vé­re „írat­ja át” a je­lent­ke­zé­sét.

– Ha nem aka­rok sá­to­roz­ni, ak­kor akár nyolc­csil­la­gos szál­lás­he­lyen is álom­ra hajt­ha­tom a fe­jem…

– A rend­szer­ben min­den egyes szál­lás­hely­tí­pus – egy­csil­la­gos, két­csil­la­gos és így to­vább – fel­sze­relt­sé­gét (pél­dá­ul für­dő­szo­ba, té­vé, tea­kony­ha, me­den­ce) je­löl­tük. Mind­egyik szál­lás­hely ma­xi­mum tíz­perc­nyi sé­tá­ra van a ta­lál­ko­zó köz­pon­ti hely­szí­né­től; a szál­lá­suk pon­tos cí­mét a re­giszt­rá­ci­ó­nál tud­hat­ják majd meg a részt­ve­vők. A szál­lás­he­lyek mi­nő­sí­té­sei egyéb­ként egye­di­ek, nem a ha­gyo­má­nyos szál­lo­dai be­so­ro­lá­so­kat jel­zik.

– Mit tu­dok ten­ni azért, hogy a hely­szí­ni re­giszt­rá­ci­óm zök­ke­nő­men­tes le­gyen?

– A je­lent­ke­zés­ről min­den­ki kap egy vissza­iga­zo­ló e-mailt, amely tar­tal­maz­za a meg­ren­delt szol­gál­ta­tá­sok lis­tá­ját, va­la­mint a sa­ját je­lent­ke­zé­si azo­no­sí­tó­ját. (Ha va­la­ki több em­ber ne­vé­ben je­lent­ke­zik, ak­kor min­den egyes sze­mély je­lent­ke­zé­sé­ről kü­lön-kü­lön kap le­ve­let.) A rész­vé­te­li díj be­fi­ze­té­se­kor ezt a je­lent­ke­zé­si azo­no­sí­tót kell be­ír­ni a köz­le­mény ro­vat­ba. Több em­ber rész­vé­te­li dí­ja egy­szer­re is be­fi­zet­he­tő, azon­ban ek­kor a köz­le­mény ro­vat­ba min­den egyes je­lent­ke­zé­si azo­no­sí­tót be kell ír­ni.

Azt kér­jük a je­lent­ke­zők­től, hogy a díj ren­de­zé­se után új­ból lép­je­nek be a Cam­per­be, és ad­ják meg a be­fi­ze­té­si azo­no­sí­tó­ju­kat – ez ban­ki át­uta­lás­kor a tranz­ak­ci­ós szám, köz­vet­len ban­ki be­fi­ze­tés­kor a fi­ók­szám plusz ügy­let­szám –, az előbb em­lí­tett vissza­iga­zo­ló e-mailt pe­dig nyom­tas­sák ki, és hoz­zák ma­guk­kal Szar­vas­ra. (Ha vál­toz­tat­tak a je­lent­ke­zé­sü­kön, ak­kor a leg­utol­só mó­do­sí­tás­kor ka­pott e-mail az ér­vé­nyes.) Ez­zel je­len­tő­sen meg­könnyít­he­tik majd a re­giszt­rá­ci­ós csa­pat mun­ká­ját, és ke­ve­seb­bet kell majd sor­ban áll­ni­uk ah­hoz, hogy meg­kap­ják a prog­ram­fü­ze­tet, az ét­ke­zé­si je­gye­ket és így to­vább.

Ez a bi­zo­nyos e-mail rá­adá­sul egy­ben vo­nat­jegy­ként is szol­gál majd azok­nak, akik a Szél­ró­zsa-vo­nat­tal men­nek Szar­vas­ra. A ter­vek sze­rint ne­kik már az uta­zás ide­je alatt le­he­tő­sé­gük lesz a hely­szí­ni re­giszt­rá­ci­ó­ra.

– vi­tá­lis –


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Élő víz
Szent­há­rom­ság ün­ne­pe
Az ün­ne­pek rang­ja
HE­TI ÚT­RA­VA­LÓ
Egyházunk egy-két hete
Új la­kó a to­rony­ban
Aki ke­vé­sen hű
Em­lék­táb­la-ava­tás
Csa­lá­di nap a sze­re­tet­ott­hon­ban
Keresztutak
In­do­néz–ma­gyar vallásközi pár­be­széd
Az Egy­há­zak Vi­lág­ta­ná­csa el­nö­ke­i­nek pün­kös­di üze­ne­te 2010
Fa­bi­ny Ta­más püs­pök az ár­víz súj­tot­ta te­rü­le­te­ken
Cser­nye ár(j)a
A szo­li­da­ri­tás ide­je
Pün­kös­di bib­lia­ol­va­sás
A mo­dern gos­pel nap­ja
Gól­passz­tól a gos­pe­lig
e-világ
Je­lent­kezz ide­jé­ben a Szél­ró­zsá­ra!
Az év madarai a fecskék
Keresztény szemmel
„Mennyei dol­gok­ról” – Szent­há­rom­ság ün­ne­pén
Az ígé­ret föld­je
Hol te­rem a bol­dog­ság?
A hét témája
Észak felől…
Nyugat felől…
Dél felől…
evél&levél
Az el­ső vi­lág­há­bo­rú Lé­bény­ben
E heti Luther-idézet
Luther Idézet
Kultúrkörök
Száz év után
Mi tör­tént a har­tai temp­lom ere­de­ti szob­ra­i­val?
Pécs – Eu­ró­pa kul­tu­rá­lis fő­vá­ro­sa
Szan­da­vár
A vasárnap igéje
Szent­há­rom­ság – az egy­ség mo­dell­je
Oratio oecumenica
Oratio ˝cumenica
Cantate
Az Urat ál­dom én
Ál­dás
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2010 22 Je­lent­kezz ide­jé­ben a Szél­ró­zsá­ra!

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster