Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 34
- Rácsos almás
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Rácsos almás
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 15 dkg zsír, 2 egész tojás, késhegynyi sütőpor, 2 evőkanál cukor, 2 evőkanál tejföl, csipetnyi só, 40 dkg reszelt alma, esetleg fahéj.
Elkészítés: a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd letakarva pihenni hagyjuk, amíg az almát meghámozzuk és lereszeljük. A tésztának körülbelül a harmadát félretesszük, a maradékot alaposan meglisztezett nyújtódeszkán körülbelül 7 milliméter vastagra nyújtjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Egyenletesen elosztjuk rajta a megcukrozott (esetleg fahéjjal ízesített) reszelt almát. A maradék tésztát vékonyra kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk, majd berácsozzuk vele a süteményt. Ezeket a csíkokat végül megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 160-170 fokon körülbelül húsz perc alatt készre sütjük.
::Nyomtatható változat::
|