Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 39
- Török Bálint-torta
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Török Bálint-torta
Hozzávalók: 1,5 dl folyékony, hideg méz, 4 tojás, 10 dkg porcukor, 10 dkg liszt, 5 dkg keserű kakaópor, 15 dkg darált dió. Az ízesítéshez áfonya- vagy somlekvár, reszelt csokoládé.
Elkészítése: a mézet, egy egész tojást három tojássárgájával, a porcukorral és a liszttel habosra keverünk. Ezután hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót és három tojás keménnyé vert fehérjéjét. A tésztát kikent, kilisztezett, kerek tortaformába öntjük és 160-170 fokon húsz-huszonöt percig sütjük. A tetejét megkenjük lekvárral és meghintjük reszelt csokoládéval.
::Nyomtatható változat::
|