Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 41
- Tejfölös csoda
Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Hozzászólás a cikkhez
Tejfölös csoda
Hozzávalók a tésztához: 1 db tojás, 2 pohár tejföl, 30 dkg porcukor, 10 dkg darált dió, 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 1 kiskanál szódabikarbóna. A mázhoz: 20 dkg porcukor, 4 evőkanál tej, 3 evőkanál kakaó, 10 dkg vaj. (Ha csak vékony mázat szeretnénk, akkor a hozzávalók fele is elég.)
Elkészítés: a tésztához először habosra keverjük a tojást, a tejfölt és a cukrot. Ezután a masszához előbb a darált diót adjuk hozzá, majd a sütőporos-szódabikarbónás lisztet is belekeverjük. Zsírozott, lisztezett tepsiben körülbelül 25 percig sütjük.
A mázhoz összekeverjük a cukrot, a tejet, a kakaót és a vajat. Felfőzzük, és forrón a süteményre öntjük.
Csokoládémáz helyett porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
::Nyomtatható változat::
|