EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2007 - 48 - Vallási témájú gyerekkönyvek – széles kínálat karácsony előtt

Kultúrkörök

Hozzászólás a cikkhez

Vallási témájú gyerekkönyvek – széles kínálat karácsony előtt

Karácsony közeledtével fellendülés érzékelhető a vallási témájú gyerekkönyvek piacán, a keresztény kiadók más típusú kiadványaikhoz képest jelentős példányszámban és választékban adják közre a kisebbeknek szóló könyveket – derült ki az MTI által készített piaci körképből.

Kétezer példányban fogyott el három hét alatt a Szent Erzsébet életéről szóló, Magyarország rózsája című könyv, amelyet a Szent István Társulat jelentetett meg. Ez azért is figyelemre méltó adat, mert a gyermekkönyvpiacon túlkínálat mutatkozik – mondta Kindelmann Győző, a hat éven felüli gyerekeknek szóló kötet szerzője a távirati irodának.

A pannonhalmi Bencés Kiadó ugyancsak a Szent Erzsébet jubileumi év alkalmából adta ki új kötetét Varga Mátyás bencés szerzetes összeállításában és Schmal Róza grafikáival. A Szent Erzsébetről szóló kiadvány egy sorozat része, amelyben korábban Szent Mártonról és Szent Istvánról jelentettek meg könyvet – közölte Ress Lászlóné, a kiadó ügyintézője.

Az Új Ember Kiadó kínálatában szerepel Leszkai András Moha bácsi meséi című sorozatának utolsó, 11. kötete. Az Eredmény és ráadás címet viselő könyvben az akaraterő, az önfegyelem, a tisztesség és a tisztességtelenség, a hatalmaskodás és a megbocsátás fogalmával találkozhatnak a törpék történetén keresztül a gyerekek. A kiadó daloskönyvet is megjelentetett a Márton Áron Kiadóval közösen Ujjongj az Úrnak címmel, amelyben a zsoltárok szövegét népdalokba bújtatták a gyerekek számára – mondta Schlitter Zsófia, a kiadó hirdetésszervezője.

A Kecskeméten működő katolikus Korda Kiadó papok és hitoktatók által írt, nem közvetlenül vallási témájú, fiataloknak szóló könyveket adott közre. Ilyen Nemeshegyi Péter Ermi furulyája című írása, amely a jó és a rossz küzdelméről, egy kamasz fiú és lány kapcsolatáról és a szeretetről szól. Pajor András Kamaszkör című munkája fiatal hittanosok történetein keresztül mutatja be az élet legkülönbözőbb kérdéseit, buktatóit, a fiatalok viszonyulását hithez, szülőkhöz, barátokhoz, művészetekhez. Szintén Pajor András műve a Ne lépj a vadvirágra! című kötet, amely tizenévesek számára rövid történetekben dolgozza fel a bűntudat, a remény és a féltékenység élményét.

A Luther Kiadó az Evangélikus Élet című hetilap gyermekeknek szóló írásait adta közre a Gyermekvár című kétkötetes kiadványában. A kötetekben a kisebbek többek között Albert és Pongrác lovagról olvashatnak, akik teljesítik a bibliai történetekhez kapcsolódó próbákat, és együtt megtalálják a Tudás erdejében levő várat. A Gyermekvárban minden írást egy-egy hozzá kapcsolódó rejtvény követ – olvasható a kiadványról szóló ismertetőben.

A református Kálvin János Kiadó ifjúsági regényt jelentetett meg Ficsorné Kapus Mónika tollából A középső címmel, amelyben három testvér közül a középsőnek a hányatott sorsát tárja az olvasók elé.

Szintén a Kálvin János Kiadó jelentette meg Laura Blanco – Silvia Carbonelli Erények és értékek című könyvét, amelyben játékok, gyermekfoglalkozások és elgondolkodtató kérdések szerepelnek az év ötvenkét hetére elosztva. A kiadó összegzése szerint a könyv segítséget ad a gyermekek személyiségének kibontakoztatásához, és megismerteti őket az öröm, barátság, megbocsátás, szeretet, bátorság, közösségvállalás, tisztesség, egyenesség, hála fogalmával.

MTI


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Élő víz
Féleurónyi fény
Heti útravaló
Egyházunk egy-két hete
Fajsúlyos kérdésekben döntött a zsinat
Társgyülekezetek közös öröme
Intézményvezetői konferencia Révfülöpön
Gyülekezetimunkatárs-jelöltek munkában
Egyházmegyei ifjúsági nap Debrecenben
Ján Kollár-emlékülés
A Platthy család egyházépítő szolgálata
Új épületrész a soproni középiskolában
Keresztutak
Református gyülekezeti munkatársak találkozója
Szolgálat a szolgálatban
Evangélikusok
Fapadoson, hazafelé
„Nem akartam csak az antik világ szakembere maradni”
Szlávik Mátyás eperjesi teológiai professzor emlékezete
e-világ
Zenekaraink, kórusaink az interneten
Keresztény szemmel
Adventus Domini
Mária Erzsébetnél
Színes karácsonyi készülődés
A hét témája
280 éves az aszódi evangélikus gimnázium
E heti Luther-idézet
Luther-idézet
Kultúrkörök
Vallási témájú gyerekkönyvek – széles kínálat karácsony előtt
Ószövetségi regény a békességért
Csongor és Tünde
Az Evangélium Színházról
Szabadon szárnyalni
Bach közelében
Banános kenyér
A vasárnap igéje
Hazatalálás
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
Gyermekvár
Kedves Gyerekek!
Ige+hirdető
Hallgató
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2007 48 Vallási témájú gyerekkönyvek – széles kínálat karácsony előtt

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster