EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 16 - Kál­vi­nos gyermek­köny­vek a Mil­le­ná­ri­son

Keresztutak

Hozzászólás a cikkhez

Kál­vi­nos gyermek­köny­vek a Mil­le­ná­ri­son

A bu­da­pes­ti nem­zet­kö­zi könyv­fesz­ti­vál az ün­ne­pi könyv­hét mel­lett a leg­na­gyobb (ol­va­só)kö­zön­sé­get von­zó köny­ves ren­dez­vény ha­zánk­ban. A szer­ve­zők né­hány év­vel ez­előtt a Bu­da­pest Kong­resszu­si Köz­pont fül­ledt ter­me­i­ből a Mil­le­ná­ris tá­gas park­já­ba és ki­ál­lí­tó he­lyi­sé­ge­i­be köl­töz­tet­ték a must­rát, aho­vá egy eső­sebb hét­vé­gén akár több tíz­ezer új­don­sá­gok­ra éhes könyv­moly is el­lá­to­gat. Nem ré­gi, vi­szont an­nál fon­to­sabb ele­me a fesz­ti­vál­nak a gyer­me­kek és szü­le­ik szá­má­ra ren­de­zett köny­ves „ját­szó­tér”. Ön­ál­ló épü­let­ben kap­nak he­lyet a gyer­mek­köny­ve­sek és prog­ram­ja­ik: könyv­be­mu­ta­tók, de­di­ká­lá­sok, ve­tí­té­sek, be­szél­ge­té­sek.

Idén a Kál­vin Ki­adó is nagy vá­ra­ko­zás­sal ké­szül az ese­mény­re, mi­vel az utób­bi hó­na­pok­ban há­rom olyan köny­vet is meg­je­len­te­tett, ame­lyek a leg­ki­seb­bek – és az őket hit­ben ne­ve­lő csa­lád, kö­zös­ség – ér­dek­lő­dé­sé­re tart­hat­nak szá­mot.

Szte­lek Csi­lár Dö­me cí­mű me­se­gyűj­te­mé­nyé­nek hő­se az óvo­dás Dö­me, aki – mint ál­ta­lá­ban az óvo­dá­sok – min­den­re kí­ván­csi. Él­mé­nye­it és kér­dé­se­it szü­lei elé vi­szi, akik kel­lő tü­re­lem­mel és sze­re­tet­tel vá­la­szol­gat­nak az ele­ven kis­fi­ú­nak. A könyv me­séi el­in­dí­tói le­het­nek ott­ho­ni be­szél­ge­té­sek­nek az élet nagy dol­ga­i­ról.

A Bib­li­ai ál­la­tok cí­mű ké­pes­könyv a Bib­li­á­ban sze­rep­lő ál­la­tok­hoz kap­cso­ló­dó­an ad já­ték­öt­le­te­ket ki­seb­bek­nek és na­gyob­bak­nak. A kö­tet az Eré­nyek és ér­té­kek, va­la­mint a Já­té­ko­san a Bib­li­á­ról cí­mű ki­ad­vány­hoz ha­son­ló­an a já­té­kon ke­resz­tül hoz­za kö­ze­lebb a Szent­írás ér­té­ke­it a gyer­me­kek­hez.

A nem­rég meg­je­lent Boj­ti – Tör­té­net egy nagy­szí­vű kis­ku­tyá­ról (Győ­ri Ka­ta­lin me­sé­je Gel­lén Sá­ra raj­za­i­val) ugyan­csak ál­la­tos könyv. A tör­té­net hő­se, Boj­ti ön­fel­ál­do­zá­sa, sze­re­te­te pél­da­mu­ta­tó le­het az em­ber­gyer­me­kek szá­má­ra is, sor­sa jól pél­dáz­za, hogy a leg­na­gyobb mély­sé­gek­ből is le­het meg­újul­ni, és a rosszért jó­val fi­zet­ni.

Áp­ri­lis 24-én, szom­ba­ton 10 órá­tól a Kál­vin Ki­adó gyer­mek­könyv­újdon­sá­gai ke­rül­nek a kö­zép­pont­ba a Mil­le­ná­ris G épü­le­té­ben. A ki­adó mun­ka­tár­sai me­sés-já­té­kos be­mu­ta­tót ál­mod­tak a köny­vek­hez – vár­ják az óvo­dás, kis­is­ko­lás gyer­me­ke­ket és szü­le­i­ket egy nagy, kö­zös já­ték­ra, amely­nek so­rán élet­re kel­nek a köny­vek ál­lat­sze­rep­lői, emel­lett a me­sék szer­ző­i­vel is sze­mé­lye­sen ta­lál­koz­hat­nak (sőt játsz­hat­nak), kér­dez­het­nek tő­lük, de­di­kál­tat­hat­ják sa­ját Dö­mé­jü­ket vagy Boj­ti­ju­kat.

Azok se bú­sul­ja­nak, akik ezen a szom­ba­ton nem tud­nak részt ven­ni a prog­ra­mon, mert egy hét­tel ké­sőbb, má­jus 1-jén 15 órá­tól a Mű­vé­sze­tek Pa­lo­tá­ja Lép­cső­ter­mé­ben, a VI. gyer­mek­iro­dal­mi fesz­ti­vá­lon és vá­sá­ron új­ra vár min­den­kit a köny­ves ját­szó­ház!

Pom­por Zol­tán


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Élő víz
Az ag­go­da­lom le­győ­zé­sé­nek tit­ka
Bol­dog­mon­dá­sok
HE­TI ÚT­RA­VA­LÓ
Egyházunk egy-két hete
Ti­tok­za­tos Szent­lé­lek
Fórumra hívás…
Püspöklátogatás Lucfalván
Csontokba rekesztett tűz
Alap­is­me­re­tek­ről nem alap­fo­kon
„Kö­vet­ség­ben” a bar­ca­sá­gi csán­gó ma­gya­rok­nál
Keresztutak
Kál­vi­nos gyermek­köny­vek a Mil­le­ná­ri­son
Fe­ke­te bőr­ru­ha, bu­kó­si­sak, dü­bör­gő ló­erők Isten háza mel­lett
Áp­ri­lis 18–25.: bör­tön­misszi­ós ima­hét
Van-e egy hely a te asz­ta­lod­nál?
Imádkozzunk!
A Ma­gyar­or­szá­gi Egy­há­zak Öku­me­ni­kus Ta­ná­csa el­nök­sé­gé­nek le­ve­le a Len­gyel Öku­me­ni­kus Ta­nács el­nö­ké­nek és kö­zös­sé­gé­nek
Evangélikusok
Egy ki­vé­te­les te­het­sé­gű evan­gé­li­kus csa­lád nyo­má­ban
e-világ
Mi­ért fon­tos az adó 1%-á­nak fel­aján­lá­sa?
Tü­kör­ben a vi­lág
Keresztény szemmel
Kérés a számon
We­i­de­ni kö­szön­tés
Ke­resz­te­lés – más­kép­pen
evél&levél
Gra­tu­lá­ció a le­vél­írók­nak
E heti Luther-idézet
Luther Idézet
Kultúrkörök
Megjelent a Keresztyén Igazság
Ka­to­li­kus hí­vek az evan­gé­li­kus temp­lom­ban
Eckhart mester
Aki Ró­má­ig gyalogolt
Val­lo­má­sok Ame­ri­go Tot­ról
A Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház is tá­mo­gat­ta dr. Ge­ner­sich Sá­mu­el ha­son­más sír­kö­vé­nek lő­csei fel­ál­lí­tá­sát
A lő­csei evan­gé­li­kus te­me­tő
Jegy­zet­la­pok
A vasárnap igéje
Pa­nasz­nap
Oratio oecumenica
Oratio ˝cumenica
Cantate
Sem­mit ne bán­kód­jál, Krisz­tus szent se­re­ge
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2010 16 Kál­vi­nos gyermek­köny­vek a Mil­le­ná­ri­son

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster