Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 06
- Tiroli parasztfánk
Kultúrkörök
Szeretetvendégségre…
Hozzászólás a cikkhez
Tiroli parasztfánk
Hozzávalók
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- egy csipet só
Töltelék:
- 6 dkg szárított füge
- 6 dkg aszalt szilva
- 6 dkg mazsola
- olaj a sütéshez, porcukor a megszóráshoz
Elkészítés
A lisztet a sóval és a hideg vajjal elmorzsoljuk, ráütjük a tojásokat, és az egészet lágy tésztává dolgozzuk össze. A szilvát és a fügét apró darabokra vágjuk, majd összekeverjük a mazsolával. Egy megfelelően nagy edényben felforrósítunk egy liter olajat. A tésztát lisztezett deszkán olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak lehet. Kerek tésztaszaggatóval köröket szúrunk ki, és minden körre egy kis kupac tölteléket teszünk. A tészták szélét egészen kevés vízzel bekenjük, majd összehajtogatjuk félhold formára úgy, hogy a széleit jól összenyomkodjuk. Forró olajban aranybarnára sütjük a fánkokat. Az olajból kivéve lecsepegtetjük, és megszórjuk porcukorral.
::Nyomtatható változat::
|