EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 29 - Evangélikus szállások a neten

e-világ

Hozzászólás a cikkhez

Evangélikus szállások a neten

Lapunk múlt évi 31. számában jelent meg az egyházi szálláshelyekről szóló írásom e rovat hasábjain. Akkor sajnálkoztam, hogy nem áll rendelkezésre – sem evangélikus szinten, sem a többi egyházzal összefogva – olyan portál, amelyen a szabadságukat egyházi környezetben eltölteni kívánók ilyen szálláshelyet találhatnak. Ígéretet is tettem, hogy az idei évre elkészül a gyűjtőportál. Ma már elérhető az Evangélikus szállásportál a http://szallas.lutheran. hu címen, noha tartalmában még meg sem közelíti a kívánt, elvárt mértéket. Reményeim szerint ezen írás is segíti a honlap megismerését mind a szállásokat kínálók, mind a kikapcsolódást keresők körében.

Mit is kínál a portál a szállásadóknak? Elsősorban azt, hogy az általuk kínált szálláshellyel kapcsolatban minden fontos információt (elérhetőség, árak, szállás leírása és a többi) megjelentethetnek. Ezt persze megtehetik gyülekezetük vagy szervezetük honlapján is, de lássuk be, ilyen esetben meglehetősen esetleges, hogy milyen gyakran találnak rá a kínálatra a keresők. A Szállásportál minden szállást egy felületen kínál, így aki egyszer odatalált, az akár az összes szálláskínálatot megtekintheti, ezáltal könynyebben ráakadhat bárkiére.

Hogy magát a portált könnyebben megtalálja a látogató, arról a honlap beállításai gondoskodnak. A portál fel van készítve valamennyi, a keresőmotorokat segítő hasznos trükkel, így például a Google találati listáján bővebb tartalom esetén sokkal előbb „végezhet” egy-egy szállás, mintha a gyülekezeti honlapon keresztül jelenne csak meg. Így mindenképpen jobb kihasználtságot lehet biztosítani. A portál linkjét is minél több helyen megjelentetjük.

A felkerülni kívánókat kérjük, hogy a szállás leírásán kívül a településről, annak környékéről, a szomszédos helységekről és a kirándulási lehetőségekről is írjanak. Ezek a szövegek aztán egyrészt megjelennek az adott szállás oldalain, másrészt ezekből és a szállásadó által ajánlottakból kerülnek ki a címkék. Ezek a címkék a látogatót segítik. Ha valaki olyan szállást keres, amelynek közelében kirándulási lehetőségek vannak, akkor csak be kell írnia a kirándulás szót, és máris sorolja az oldal az ilyen szállásokat. A címkék természetesen mint linkek a szállások mellett is megjelennek.

A honlapra a szövegeken kívül korlátlan számban felkerülhetnek képek és filmek is. A képek megjelenhetnek a szövegbe ágyazva és galériákba rendezve. A filmek esetében legfeljebb két-három perceseket javaslunk. A feltöltött videókat a látogató a portál felületébe ágyazva tekintheti meg. Ahol nem áll rendelkezésre film, ott segítséget tudunk nyújtani az elkészítésében.

A legtöbb szállásadó időnként különböző akciókat hirdet. Ezek természetesen megjelenhetnek a portál felületén, könnyen megtalálható, külön dobozban. Minden szállás hozzáférést kap az ilyen akciók, de akár a szálláshoz kapcsolódó egyéb események feltöltéséhez, így könnyen, gyorsan eljuttathatók az információk a látogatókhoz.

Mit kap a látogató? Elsősorban egy sor egyházi szálláslehetőséget egyetlen helyen. Nem kell végigkeresnie az internetet, nem kell telefonálgatnia ismerősökhöz, a Szállásportálon – reményeink szerint rövidesen – valamennyi evangélikus szállásról információkat kaphat. Elolvashatja bemutatkozásukat, megismerheti áraikat, akcióikat. Megnézheti fotóikat, hogy képet alkothasson a szállásról és környezetéről. Ahol van ilyen, ott megnézheti a videofilmet, amely – a képpel ellentétben – valóságközeli érzést kínál, egy-két percbe sűrítve lényegesen több információt ad, mint egy több tucat képből álló galéria.

Mindez természetesen – eltekintve egy-egy film esetleges elkészítésétől – nem kerül semmibe! Illetve talán negyed órába, amíg valaki összeállítja az induló anyagot. Van erre igény nálunk?

– Erdelyik –


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Meglankadt bibliaolvasókhoz
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Élő víz
Lukács evangéliuma – a szegénység
3. Munkatársak
HETI ÚTRAVALÓ
Egyházunk egy-két hete
A minőségi zene, a közösség és az Istennel való találkozás ünnepe
Vegyük őket a szívünkre!
Három a lelkész – ordináció három helyszínen
Három a lelkész – ordináció három helyszínen
Három a lelkész – ordináció három helyszínen
Országos evangélikus gitártábor – Nagybörzsönyben először
Keresztutak
„Ecce quam bonum…”
Bibliával a mindennapokban
Köszönet a (nagy)családért
A fiatalok vallásosabbak, mint feltételezzük
Evangélikusok
Tarzusztól Rómán át Kisvárdáig
Bőrbe vésett hitvallás
Minden a misszió eszközévé válhat
e-világ
Evangélikus szállások a neten
Keresztény szemmel
Határok elé
evél&levél
Új istentiszteleti hely a kiskunhalasi kórházban
Ismét határok nélkül voltunk
„Nem halok meg” – mondta a nagymama
Közlemények, nyilatkozatok
Szélrózsa-fotópályázat
Az evangélikus iskolák OKTV-helyezettjei – 2007/2008
E heti Luther-idézet
Luther Idézet
Kultúrkörök
Megférnek az ufók az istenhittel a Vatikán főcsillagásza szerint
Erósz és a Messiás
Evangéliumi műhely a bűvészetek völgyében
És ha a paradicsom a földön lenne?
Burgonyatorta
A vasárnap igéje
Botrány
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
Gyermekvár
Kedves Gyerekek!
ÉnekKincsTár
Jézus a szőlőtő, mi vesszők vagyunk
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2008 29 Evangélikus szállások a neten

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster