EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 34 - Pályázati információk az interneten

e-világ

Hozzászólás a cikkhez

Pályázati információk az interneten

Az elmúlt hónapokban minden napom részévé vált az egyházak számára megnyíló pályázati lehetõségek keresése, az uniós pályázatokkal kapcsolatos információk gyûjtése és továbbadása. Szeretném most szélesebb körben is bemutatni azokat a honlapokat, portálokat, amelyekrõl hasznos információkat gyûjthetünk be fejlesztéseink finanszírozásához, programjaink szervezéséhez vagy akár táboroztatási lehetõségekrõl.

Mintegy két és fél esztendeje írtunk lapunk hasábjain arról, hogy elkészült egyházunk pályázati portálja (2006/8. szám). A http://palyazat.lutheran.hu/ címen elérhetõ felület azóta megújult, de jelenlegi állapotában a megcélzott szolgáltatás is más. Korábban ezen a honlapon igyekeztünk az egyház és szervezetei számára elérhetõ pályázati kiírásokat is megjelentetni – erre jelenleg nincs kapacitás. Ugyanakkor az új felület lehetõséget nyújt más, pályázati kiírások közzétételére szolgáló portálok hírfolyamának (RSS) megjelenítésére, így ezt a feladatot átadtuk ezeknek. Az evangélikus pályázati portál jobb oldalán a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség hírei jelennek meg, míg a bal oldali hasábban az SFF Tender pályázatfigyelõ portál hírei, pályázati kiírása. Ezeken az oldalakon bõséges információt találhatunk a lehetõségekrõl (errõl még lesz szó).

A portál fejléce alatt a Segédanyagok fülre kattintva azonban fontos, pályázati céljait alapjaiban meghatározó információkat szerezhet a látogató. Az uniós pályázatok speciális intézmény- és garanciarendszere késztette az országos presbitériumot egyházunk pályázati rendjének szabályozására. Ez az 1/2008. (V. 29.) számon kiadott szabályrendelet itt érhetõ el. Uniós forrásokra kizárólag e szabályrendelet alapján lehet pályázni. Ugyanitt találunk alapvetõ információkat az Új Magyarország fejlesztési terv (ÚMFT) és az Új Magyarország vidékfejlesztési program (ÚMVP) céljairól, struktúrájáról és a kapcsolódó jogszabályokról. Fentieken kívül elérhetõk itt a forráskeresést és -nyerést segítõ oktatási anyagok is.

A fentiekben már volt szó a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség portáljáról (http://www.nfu.hu/). Ez a felület kifejezetten az uniós forrásokkal, tehát az operatív programokkal kapcsolatos információkat, pályázati kiírásokat, közleményeket tartalmazza. Természetesen bõséges információt kínál az ÚMFT céljairól, akcióterveirõl is. Érdekességként a felület jobb oldali hasábjában az elnyert és kifizetett pályázatokról, illetve támogatásokról látható folyamatosan frissülõ adat. Található még itt pályázati keresõ és eseménynaptár is.

Szinte minden minisztérium honlapján vannak ágazati pályázati kiírások. Több ágazati forrás kezelését végzi az Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányító Irodája, mely a pályázati kiírásokat, az on-line pályázati felületet, illetve a kapcsolódó információkat az Eper portálon (http://eper.esf.hu/) jelenteti meg. Itt elsõsorban civileknek szóló pályázatok olvashatók, így elérhetjük az egykor a Mobilitás által kezelt kiírásokat vagy a Nemzeti Civil Alapprogram kiírásait, de kábítószer- ellenes programokkal kapcsolatos pályázatok is találhatók a portálon.

Évek óta népszerû portál a Pályázatfigyelõ (http://www.pafi.hu/). Ez a felület a nyomtatott újság internetes megjelenése. Küllemében nem szép, de ismertsége miatt a pályázatokat meghirdetni kívánók gyakran elküldik ide anyagaikat. Néhány napos késéssel a portál megjelenteti az uniós források kiírásait, illetve bal oldalon kategorizálva jelennek meg a pályázati felhívások. A portál hírlevelet is közzétesz, ezt a szolgáltatást azonban csak díjfizetés ellenében lehet igénybe venni.

A Pályázatfigyelõhöz hasonló szolgáltatásokat nyújt az SFF Tender pályázatfigyelõ portál (http://tender.sff.hu/) is. Az õ hírfolyamuk található az evangélikus pályázati portálon is. Kevéssé ismert, mint az elõzõ portál, alig két éve mûködik, de sok tekintetben tanult az elõbbi hibáiból. A pályázati kiírásokat itt is kategóriánként érhetjük el a legkönnyebben, azonban csoportosítva: operatív programok, regionális operatív programok és hazai pályázati források. Amiben mindenképpen többet nyújt, az a pályázati hírek, információk megjelenítése, illetve az a törekvés, hogy igyekszik közösségi felületet kínálni, ahol a látogatók is alakíthatják a portál tartalmát. Az SFF Tender is megjelentet hírlevelet, egy általános pályázati információkat küldõt és egyet pályázati szakembereknek. E hírlevelek ingyenesek, naponta küldik ki õket.

Mindkét pályázati portál közli egyébként az uniós, az állami és az egyéb civil pályázati kiírásokat is.

Találhatunk pályázati kiírásokat – elsõsorban civileknek szólókat – a Nonprofit portálon is (http://www.nonprofit.hu/). A Nemzeti Kulturális Alapprogram pályázati kiírásai is elérhetõk az interneten (www2.nka.hu). Itt a nyitólapon az Aktuális pályázati kiírások menüt kell keresni.

Egyházunk és szervezetei számára létfontosságú, hogy külsõ forrásokat vonjunk be fejlesztéseinkbe, programjainkba. Ezek megtalálásának legegyszerûbb és legolcsóbb módja, ha az interneten keressük õket.

– Erdelyik –


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap – új kegyelem
Új nap – új kegyelem
Élő víz
Az Elsõ korinthusi levél – a szeretet
A Második korinthusi levél – az öntudat
A paraszt és a csacsi
Isten családja
HETI ÚTRAVALÓ
HETI ÚTRAVALÓ
Egyházunk egy-két hete
Van egy hely…
Legyen áldás az úton…
Keresztutak
Hálaadó ünnepség a pusztatemplomban
A Lutheránus Világszövetség elnöke AIDS-es asszonyok lábát mosta meg
„Az emberiség zûrzavara és az Isten üdvterve”
Evangélikusok
Az egyház mint kivilágított léghajó
e-világ
Tiszta fejjel a diszkóbalesetek ellen
Pályázati információk az interneten
Keresztény szemmel
Új utakon az állam és az egyház viszonya
„Hol vagy, István király?”
Az eldobott kõ példázata
Csónakvásárlás
evél&levél
Reflexió a nyolcoldalas kõszegi Szélrózsa-összeállításra
E heti Luther-idézet
Luther Idézet
Luther Idézet
Kultúrkörök
Újra gospelfesztivál Solymáron
Harminc éve hunyt el VI. Pál pápa
Krisztus követése
A Csömöri Evangélikus Egyházközség rövid története
Rudolf trónörökös szobra a Városligetben
Amerikai palacsinta
A vasárnap igéje
Az üdvösség dallama
Az álmok mezején
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
ÉnekKincsTár
Testvéreim javáért fáradnom, küzdenem
Támadj fel új életre már
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2008 34 Pályázati információk az interneten

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster