EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2003 - 27 - Nők evangélizációja - lélektől lélekig

Keresztutak

Hozzászólás a cikkhez

Nők evangélizációja - lélektől lélekig

A Népstadion épületében lévő VIP-szoba 2003. június 27-én délután az Alliansz Női Hálózata konferenciájának kellett, hogy helyet adjon a Miszszió Expó programfüzetének leírása szerint. Az odaérkezők azonban meglepve tapasztalták, hogy az alkalmat egy emelettel lejjebb, az ún. Iharos Teremben tartják...

„Ezek szerint mi, nők nem vagyunk fontos személyek” – jegyezte meg mellettem valaki tréfásan. De az a két óra, amit a különböző felekezetekből érkezett közel kétszáz asszony közösen eltöltött, bizony rácáfolt erre. Bár nem a szokásos érvek hangzottak el a nők „védelmében” – hogy ők a családok szívei, a jó házasság motorjai –, hanem annak a torokszorító valóságnak a felismerése, hogy a Legfontosabb Személynek, mennyei Atyánknak vagyunk kivétel nélkül nagyon fontosak!

Megrendítő vallomásban számolt be egy fiatal nőtestvér arról, hogyan szabadította meg őt Isten az alkohol rabságából. Nehéz út – családja kitartó imádsága mellett – vezetett odáig, hogy az addig letagadott szenvedélyét be merje vallani férje és gyermekei előtt. Majd az övéi, valamint asszonytársai segítségével új életben kezdhetett el járni.

De hányan vannak, akik nem ismerték még meg ezt a szabadulást! Mennyi asszony él körülöttünk, aki nyilvánvaló vagy titkolt bűneinek terhe alatt szenved, és nem tudja, hogy Krisztusban van menedék, megújulás! Milyen sokan vannak, akik nem hallottak még arról, hogy mennyire becsesek, „fontos személyek” Isten szemében! – ezek a gondolatok többször is elhangzottak ezen a napon. Hiszen ez volt a célja a szervezőknek, az Evangéliumi Alliansz Női Hálózata tagjainak. Annak felelősségére szerették volna ráébreszteni a résztvevőket, hogy Isten mindannyiunkra rábízott embereket: családtagokat, utcabelieket... Rajtunk, a mi mulasztásunkon is múlik, hogyha nem hallanak Krisztusról!

Ám a rendezvény abban is segítséget nyújtott, hogy milyen új utakon (természetesen a női kreativitást, ötletességet is „bevetve”) végezhetjük személytől személyig – Tóth Árpád költő szavait kölcsönözve: „lélektől lélekig” – terjedő evangelizációs szolgálatunkat. A különböző felekezetek asszonycsoportjai leleményesebbnél leleményesebb módszerekkel ismertették meg a hallgatóságot – a baba-mama klubok szervezésétől kezdve a közös gyógytornázásig. Az egyik résztvevő például a Lydia keresztény női magazint dobta be száz utcabeli szomszédasszony postaládájába e levélke kíséretében: „Nekem fontos mindaz, amikről itt olvashatsz, ha érdekel, vagy ha nem értesz egyet azzal, ami a cikkekben van, akkor gyere el hozzám péntek du. 5 órára.” Az első alkalommal csak néhány asszony jött el, ők is kérdésekkel, kétséggel tele. Ma harmincan vannak, akik hétről hétre együtt tanulmányozzák a Bibliát. Majdnem valamennyien hitre jutot- tak… Igaz, minden életváltozás a Szentlélek csodálatos munkája, mégis jó volt tudatosítani – és erről éppen a pesterzsébeti evangélikus imacsoport vezetője számolt be –, hogy mennyire fontos a gyülekezet közbenjáró könyörgése, együttes böjtölése!

Az alkalom ezzel a személyes kérdéssorral zárult: Észrevették már az utcátokban, hogy te ott élsz? Általad felragyogott-e már a Krisztus fénye? Ó, jaj, ha az utca miattunk sötét…

B. Pintér Márta


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap - új kegyelem
Liturgikus sarok
A kórus
Élő víz
Kötéltáncosok
Keresztutak
Ez (is) az a nap (volt)!
Nők evangélizációja - lélektől lélekig
Evangélikusok
Miben segíti munkámat az Internet?
Keresztény szemmel
A nagy parancsolat
A hét témája
Tizenhat gyógyító óra krónikája
Fehérvári mozaikok
Gyógyító terápiák
Lélekgyógyító muzsika
Így látta ő
Gyógyulást az egyháznak!
Gyógyulást a társadalomnak!
Gyógyulást a teremtett világnak!
Megkérdeztük...
"Háttérmunka"
A hétköznapok Istene
Szerkesztői megjegyzés
E heti Luther-idézet
Luther-idézet
Kultúrkörök
Százötven éve született Csontváry Kosztka Tivadar
A vasárnap igéje
A mélységből megszólítható Isten
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2003 27 Nők evangélizációja - lélektől lélekig

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster