EISZ
Evangélikus Információs Szolgálat
 
Luther Kiadó
Luther Kiadó
 
Rovatoló
Fundamentum
Élő víz
Egyházunk egy-két hete
Keresztutak
e-világ
Kultúrkörök
Keresztény szemmel
Nem mi írtuk...
A hét témája
Evangélikusok
EvÉlet - Lelki segély
A közelmúlt krónikája
Gyermekvár
Szószóró
evél&levél
Közlemények, nyilatkozatok
On-line plusz
E heti Luther-idézet
Útitárs
Presbiteri
 
Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2004 - 31 - Mi szél hozott

A hét témája

Hozzászólás a cikkhez

Mi szél hozott

Dobos Viktor (Lajoska) (23) ápoló Az előző Szélrózsán még csak amolyan „beugró” voltam: segédkeztem az elsősegélyt végzők munkájában. Idén a szervezők arra kértek, hogy vállaljam el az egészségüggyel kapcsolatos teendők kézben tartását. Örömmel mondtam igent, annak ellenére, hogy tisztában voltam vele: ez komoly és felelősségteljes feladat. Az egészségügyi stábot hárman alkotjuk. Igyekszünk minden eshetőségre felkészülni. Eddig hála Istennek javarészt csak sportsérülésekkel, valamint rovarcsípésekkel kerestek meg bennünket. Véradást is szerveztem. Örömömre szolgált, hogy erre több mint százan jelentkeztek.

Franczia Dániel (18) tanuló Először veszek részt Szélrózsa találkozón. Nagyon jó a hangulat, jól érzem magam. Dunszt Eszter tanárnő, illetve Ócsai Zoltán győri lelkész, a Szela együttes vezetője jóvoltából érkeztem ide. Az iskolámban, a Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központban működő színjátszó kör – melynek én is tagja vagyok – a kisszínpadon a Jónás könyve című darabot adja elő, a Szela pedig – amelyben ritmushangszereken játszom – a nagyszínpadon lép fel.

Blatniczky Gábor (35), a Luther Kiadó munkatársa Elsősorban természetesen a munka miatt vagyok itt, így a programokon nem tudok részt venni. Arra azonban szakítottam időt, hogy körbenézzek a „lehetőségek piacán”, ahol a mi standunk is áll. Úgy tapasztalom, hogy nem túl nagy az érdeklődés a kiállítók iránt. Ebben talán az is szerepet játszik, hogy nem volt elég nagy a hírverés körülöttük. Nálunk főként igés lapot és könyvjelzőt vásároltak, az igényes, tartalmas könyveket nem nagyon keresték. Lehet, hogy a mai fiatalok elfelejtettek olvasni…?

Frederike Hegerfeld (13) tanuló, Nürnberg Bajorországból érkeztem, először járok ilyen találkozón és Magyarországon. A nyelv nem okoz gondot, mert Anna, egy kedves lány mindig mindent lefordít nekünk, és amúgy is sokan beszélnek angolul. A programokat jónak és igényesnek tartom, a közös néptáncot nagyon szépnek találtam. Nagy hatással volt rám, amikor láttam, hogy kerekes székkel is beállnak közénk, és felszabadultan velünk együtt táncolnak. Nálunk szerintem ezt nem mindenki merte volna megtenni. Egyedül a higiéniával nem vagyok teljesen elégedett, mert nagyobb tisztasághoz vagyok szokva.

Darvas Anikó (25), az ELTE bölcsészdoktorandusza Szüleik kérésére a hétesztendős Dorkára és a három és fél éves Jankára vigyázok, így többnyire a gyermekprogramokon veszek részt. Mivel én is Deák téri vagyok, nagyon vártam a gyülekezet ifjúságának előadását, az Isten a metrón című zenés darabot. Nem csalódtam…

Vicze Andrea (35) gyermekorvos Lányommal, Annával érkeztem. Szeretem a táborokat, jól érzem itt magam, csakúgy, mint korábban Váralján vagy Bodajkon. Ma délelőtt meghallgattam a Világosság és én címet viselő előadást, melyet Hofher József jezsuita szerzetes tartott. Gondolatai mélyen megérintettek. Ezenkívül sokat jelentett számomra az Exit és a Parafonia koncertje is.

Vicze Anna (11) tanuló Édesanyámmal jöttem, és jól érzem magam. Most vagyok először ilyen találkozón, és nagyon tetszik. Eddig a kézművessátorban töltött időt élveztem a legjobban. Jó volt a Promise-koncert is.

Király Barnabás (20) egyetemista Bár református vagyok, másodszor is eljöttem a Szélrózsára – egyrészt azért, mert nagyon tetszenek a programok, és jó a társaság, másrészt azért, mert a Mezítláb együttes tagjaként magam is fellépek.

Zala Kálmán (19) egyetemista Én magam nem vagyok a Mezítláb együttes tagja, mégis ennek a zenekarnak – egészen pontosan az ott játszó hegedűsnek – köszönhetően vagyok itt. Amolyan „fél evangélikusként” veszek részt a találkozón, mert bár katolikusnak kereszteltek, a konfirmációm már a fasori gyülekezetben volt.

Balázs Miklós (20) csillagászhallgató Én is a Mezítláb együttes tagjaként érkeztem, és nagyon jól érezem itt magam, „annak ellenére”, hogy nem tartozom egyetlen egyházhoz sem. Igyekszem nyitott lenni mindegyik felekezet iránt. Ez a találkozó – egyebek mellett – erre, azaz a nyitottság és az elfogadás gyakorlására is jó alkalmat ad.

Kiss Koppány Ákos (17) gimnazista Református lévén tavaly részt vettem a Csillagpont nevű – egyébként a Szélrózsa mintájára megrendezett – református ifjúsági találkozón, amelyen nagyon jól éreztem magam. A tatai rendezvényről a budavári evangélikus gyülekezet ifjúsági csoportjában hallottam. A találkozón elsősorban a komolyzenei programokat részesítem előnyben, igyekszem mindegyiken ott lenni. Én magam csellózom, és most kezdtem el zongorázni. Nagyon örülök, hogy a szervezők nem csupán a könnyűzene iránt érdeklődőkre gondoltak.

Gazdag Zsuzsanna


::Nyomtatható változat::

E számunk tartalma
Napról napra
Új nap - új kegyelem
Liturgikus sarok
A római liturgia ereje (II.)
Élő víz
Heti útravaló
Keresztutak
Természetes...
A KDNP a kormány egyházpolitikájáról
Evangélikusok
Id. dr. Fabiny Tibor kitüntetése
e-világ
Zöld mozaik - Tatáról
A hét témája
Szélrózsa-szirmok
Kijelölni egy utat
...a világ világossága
Gondolatszikrák Czakó Gábor előadása kapcsán
Püspökeink a Szélrózsán
Beteljesedett élet
Határtalan szeretet
Kerekes székkel a Szélrózsán
Gyermek- és asszonysors Indiában
Exit-koncert
Zene - kép nélkül
Színekre hangszerelve
Szélszínház
Tücsökmuzsika
Istenem...!
Mi szél hozott?
Mi szél hozott
Színfalak mögött Rómeóval
Mélyen őrzött titkok
Szél Rózsa meg a sztár
Az emberi életről négy stációban
Zsibriki terápia
Szél(rózsa)csend
Sátor fényből, levegőből, erdőből és csendből
Szélrózsa-ének
"Megkerülhetetlenek"
Fesztivál(ok)
E heti Luther-idézet
Luther-idézet
A vasárnap igéje
Jézus a Krisztus
Oratio oecumenica
Oratio oecumenica
 
A lapról
Impresszum
Fórum
Kapcsolatok
Evangélikus portál
Déli Egyházkerület
Északi Egyházkerület
Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület
 


Evangélikus Egyház Online újságok Evangélikus Élet Archívum 2004 31 Mi szél hozott

© Magyarországi Evangélikus Egyház, Internet Munkacsoport, 2003–2017
© Luther Kiadó, Evangélikus Információs Szolgálat, 2015–2017
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster