Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 19
- Bitvo
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Bitvo
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojássárgája, 1 dl rum, 50 dkg teavaj (nagyon friss legyen!).
Elkészítés: a tojássárgákat keverőgéppel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a rumot. Elmorzsolunk 40 dkg lisztet 5 dkg vajjal, és hozzáöntjük az előbb kikevert rumos tojássárgákat. Az egészet összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Ha a tészta nem lágyul megfelelően, kevés tejjel lazíthatjuk. Egy másik tálban a maradék lisztet elkeverjük a maradék vajjal, jól kidolgozzuk.
A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a vajjal elkevert lisztet, majd összehajtogatjuk. A hajtogatást kétóránként megismételjük, összesen négyszer. Az így elkészített tésztát néhány órára hűtőbe tesszük, miután konyharuhával és nejlonnal jól betakargattuk. Sütés előtt ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd forró késsel 4-5 centiméteres csíkokra vágjuk a tésztát (a kés végig forró legyen!). A tepsiben egymástól távol helyezzük el a tésztacsíkokat. Forró, előmelegített sütőben sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
::Nyomtatható változat::
|