| Evangélikus Egyház
 - Online újságok
 - Evangélikus Élet
 - Archívum
 - 2008
 - 17
 - Sárkányölő Szent György pogácsája Kultúrkörök Szeretetvendégségre…
   Hozzászólás a cikkhez
 Sárkányölő Szent György pogácsája 
 
                                                 
      Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg darált töpörtyű, 10 dkg főtt burgonya, 2 evőkanál rum, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás egészben, 1 tojássárgája a kenéshez, 1,5 dkg élesztő, 1 bögre langyos tej, só, ízlés szerint reszelt sajt.
     Elkészítés: rakjuk egy tálba a lisztet, a darált töpörtyűt és az áttört főtt burgonyát (vigyázzunk, hogy ne maradjon darabos!), és keverjük össze őket. Adjunk hozzá a rumot, a tejfölt, a tojást, utolsóként pedig a tejjel felfuttatott élesztőt (a tejhez keverjünk kevés cukrot!). Mindezeket gyúrjuk össze úgy, hogy kellemes, kezünkről leváló tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk ki egy centiméter vastagra, és késsel rácsozzuk meg a tetejét. Szaggassuk ki a pogácsákat, és kenjük meg őket a tojássárgájával. Reszeljük meg a sajtot, szórjuk meg gyengéden a pogácsákat, végül süssük őket szép pirosra (200 fokon körülbelül 20 perc alatt). 
 ::Nyomtatható változat::
 |