Evangélikus Egyház
- Online újságok
- Evangélikus Élet
- Archívum
- 2006
- 16
- Krumplis pogácsa
Kultúrkörök
Hozzászólás a cikkhez
Krumplis pogácsa
Hozzávalók: 80 dkg liszt, 40 dkg krumpli, 18 dkg vaj, 5 dkg kristálycukor, 2 egész tojás, pici só, 5 dkg élesztő, felfuttatásához két kanál cukor, fél liter tej.
A krumplit meghámozzuk, vízben megfőzzük, majd összetörjük. Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a langyos tejben, majd a többi hozzávalót összegyúrjuk az összetört, kihűlt krumplival és az élesztővel. Nyújtódeszkán kinyújtjuk és négyrét összehajtva fél órát pihentetjük a tésztát. Félóránként még kétszer kinyújtjuk és összehajtogatva pihenni hagyjuk. Végül pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejüket tojásfehérjével megkenjük, majd aranybarnára sütjük.
::Nyomtatható változat::
|